Beeldschermbril en EDPB

Beeldschermbril en EDPB

Er is veel vraag naar informatie over de vergoeding van beeldschermbrillen. Beeldschermbrillen zijn uitermate geschikt voor beeldschermwerk. De glazen zijn op een speciale manier geslepen, waardoor je altijd scherp ziet op het scherm. Zelfs de papieren op het bureau kun je moeiteloos lezen. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een beeldschermbril volgens de EDPB?

  • exclusieve partner van

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

Beeldschermbril en EDPB

De EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) heeft als belangrijkste taken: ondersteuning van de arbozorg van de werkgever en het verzorgen van arbeidsgeneeskundige ondersteuning.

De regelgeving over het werken met beeldschermen is vastgelegd in titel 2 van boel VIII van de codex over het welzijn op het werk. De collectieve risicoanalyse (art. VIII.2-3) moet dus voor alle beeldschermwerkposten worden uitgevoerd door de werkgever en de risicofactoren moeten geoptimaliseerd worden. De werkgever moet alle werknemers correct opleiden en informeren (art. VIII.2-4). De werkgever moet het werk zo organiseren (art. VIII.2-3, §2) dat er rustpauzes voorzien zijn voor werknemers die beeldschermwerk verrichten.

Als tijdens een onderzoek een accommodatieprobleem wordt gevonden dat de werknemer hindert om zijn beeldschermtaak naar behoren te vervullen, en dit ondanks een gewone leesbril (voor 30 cm) of een gewone bril voor vérzicht (meer dan 2 meter), moet de werkgever een specifieke bril terugbetalen (alleen voor accommodatie op 60 cm). De gewone bril of lens voor vérzicht of lezen moet dus niet door de werkgever betaald worden, ook al heeft de ouder wordende werknemer last met lezen.

Het gezichtsvermogen wordt onderzocht door de arbeidsgeneesheer die van elke betrokken werknemer een medisch dossier opmaakt. Dit onderzoek gebeurt bij aanwerving en verder om de 5 jaar, bij werknemers ouder dan 50 jaar om de 3 jaar.

EEN PARTNER ALS SEEH

Een partner als seeh. is de ideale partner voor het aanschaffen van een beeldschermbril. Wij kennen de regels en nemen bovendien het gehele papierwerk bij het bestellen van beeldschermbrillen voor je uit handen. Gemakkelijk, overzichtelijk en beheersbaar. Precies zoals je het graag zou zien!

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

bestellen is simpel

aanmeten bij elke Hans Anders vestiging.

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Advies nodig?
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >