Beeldschermbril vergoeding werkgever

Er is veel vraag naar informatie over de vergoeding van beeldschermbrillen. De wet verplicht werkgevers om ervoor te zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Beeldschermbrillen zijn uitermate geschikt voor beeldschermwerk. De glazen zijn op een speciale manier geslepen, waardoor je altijd scherp ziet op het scherm. Zelfs de papieren op het bureau kun je moeiteloos lezen. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een beeldschermbril?

beste prijs

makkelijk

makkelijk

effectief

BEELDSCHERMBRIL VERGOEDING DOOR WERKGEVER

Als werkgever ben je bij wet verplicht om het risico dat beeldschermwerk oplevert uit te sluiten voor degene die het beeldschermwerk uitvoert. Beeldschermwerk kan namelijk tot allerlei gezondheidsklachten leiden, zoals pijn aan de nek, schouders, ogen of armen. Omdat de oogleden bij intensief beeldschermwerk nauwelijks knipperen, wordt de oogbol bovendien droog en kan er oogvermoeidheid optreden.

Een passende beeldschermbril is een goede oplossing voor je medewerkers. Zowel medewerkers die van zichzelf een leesbril nodig hebben en beeldschermwerk verrichten als medewerkers die gemiddeld meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm werken, hebben recht op een beeldschermbril die door hun werkgever vergoed wordt.

REGELING VERGOEDING BEELDSCHERMBRIL

Bij het ontstaan van vervelende klachten zijn werkgevers bij wet verplicht medewerkers de gelegenheid te geven om een oogonderzoek uit te laten voeren of op het moment dat een medewerker op het punt staat beeldschermwerk te gaan uitvoeren voor een nieuwe functie. Omdat beeldschermwerk in veel beroepsgroepen niet meer weg te denken is en ook niet te vermijden is, is een werkgever verplicht dit op te nemen in de arbeidsvoorwaarden, evenals een regeling voor de vergoeding van een beeldschermbril, mocht dat nodig zijn.

Schakel in ieder geval altijd tijdig en grijp in als er oogklachten ontstaan, om verergering van de klachten te voorkomen. Want dat willen we voor zijn, toch?

ja, ik wil vrijblijvend advies

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

bestellen is simpel

aanmeten bij elke Hans Anders vestiging.

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
X