Wat is de EN 166 normering?

icon-reading-time

1

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Wij staan bekend om de levering van producten van hoogwaardige kwaliteit die altijd voldoen aan de huidige strenge normeringen. Wat zijn deze normeringen? Lees meer over onze Europese normeringen in dit kennisartikel.

DIN EN 166

De NEN-EN 166 vermeldt de basiseigenschappen waaraan alle oogbeschermingsmiddelen moeten voldoen. Oogbescherming bestaat uit twee hoofdonderdelen. Namelijk glazen van mineraal glas of kunststof en het montuur van metaal of kunststof. Beide onderdelen dienen te voldoen aan de keuringseisen om de bril een veiligheidsbril te mogen noemen.

EN 166:2001 is de Europese norm die de vereisten voor veiligheidsbrillen dekt. Het is nauw verbonden met EN 167:2001 en EN 168:2001 die de optische en niet-optische testmethoden specificeren.

Veiligheidsbrillen op sterkte met EN 166 eisen

EN 166 specificeert de minimumvereisten voor een reeks prestatietests. Deze norm bevat een set van eisen die als verplicht kunnen worden beschouwd. Volgens Arbogids 2018 in Nederland dienen monturen die zijn bestemd voor een veiligheidsbril aan deze algemeen waarden te voldoen:

  • Algemene voorwaarden: voorzien van veiligheidsglas (EN166)
  • Mechanische sterkte (EN 166): valproef met een kogel van 43 gram, valhoogte 130cm. Aan de eis moet worden voldaan bij -5 graden Celcius en bij 55 graden.
  • Brandbaarheidseis
  • Corrosiebestendigheid
  • Met huid in aanraking komende delen mogen niet allergeen of irriterend zijn
  • De bril moet op eenvoudige wijze desinfecteerbaar zijn
  • De bril moet door een opticien kunnen worden afgepast

Indien aan alle bovenstaande eisen is voldaan, is het montuur goedgekeurd. Bij deze goedkeuring mag het CE teken worden aangebracht. De monturen van Seeh voldoen altijd aan deze streng genormeerde eisen.

Ben je benieuwd naar alle monturen van Seeh met een EN 166 normering? Bekijk dan hier alle monturen.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen