Helpt een Bluefilter echt of is het klinkklare onzin?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Dit is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. En: is het blauwe licht uit beeldschermen dan ook schadelijk voor je ogen? Hierover lees je meer in dit artikel.

We kijken steeds vaker op beeldschermen zoals een computer, tablet, smartphone of televisie. Deze beeldschermen stralen een hoge intensiteit blauw licht uit. Dit blauwe licht zit van nature ook in daglicht en helpt ons wakker te blijven. Als je veelvuldig op beeldschermen kijkt dan kan dit op de lange duur oncomfortabel voelen en kunnen er klachten ontstaan.

Brandende of vermoeide ogen, wazig zien en zelfs slapeloosheid zijn de nadelige effecten bij een teveel aan blauw licht.

Laten we eerst eens kijken wat blauw licht precies is. Je kunt het vergelijken met uv-licht, beide lichtsoorten maken deel uit van natuurlijk daglicht. In het onderstaande plaatje zie je uit welke kleuren ons daglicht bestaat. Elke kleur heeft een eigen lichtintensiteit en zoals je ziet is blauw licht bijna net zo krachtig als het paarse licht, dat ook wel bekend staat als uv-licht.

Bluefilter

Meer comfort bij veelvuldig beeldschermwerk

Bij een Bluefilter bril wordt er een speciale coating op de glazen verwerkt om blauw licht tegen te houden. Het glas met Bluefilter neutraliseert het blauwe licht en geeft rust aan je ogen. Zo bescherm je je ogen tegen de nadelige effecten van je beeldscherm, waardoor het makkelijker is relaxed te werken achter je computer of ander beeldscherm. En dat is fijn!

Daarnaast is het belangrijk goed voor je ogen te zorgen. Hieronder vind je enkele tips.

1. Neem pauzes van je scherm

De hele dag naar een computer of smartphone kijken zorgt voor droge ogen. Als je naar een digitaal scherm kijkt knipper je minder met je ogen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig een pauze neemt waarin je niet naar een scherm kijkt.

2. Houd afstand van je scherm

Afhankelijk van de grootte van je scherm wordt een gemiddelde afstand van 60 - 100 cm aangeraden.

3. Hanteer de 20-20-2-regel

Om oogproblemen te voorkomen adviseren oogartsen de 20-20-2-vuistregel. De 20-20-2-regel houdt in: na 20 minuten op een telefoon of tablet kijken, moet er een pauze van 20 seconden worden genomen waarbij je in de verte kijkt. De 2 staat voor 2 uur per dag naar buiten.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over ons, onze brillen of onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij willen je graag meer vertellen.

Bel ons gerust op +31 (0)850653056 of stuur ons een mail via onze contactpagina!

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen