Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Beeldschermbrillen

Wat kun je tegen droge ogen doen?

Nico Peeters

18/10/2022

Droge ogen, veel mensen hebben er wel eens last van. Droge ogen kunnen erg vervelend aanvoelen en veroorzaken veel ongemak. In dit kennisartikel vertellen we je graag meer over de oorzaak van droge ogen en hoe je je ogen het beste kunt behandelen.

Droge ogen

Onvoldoende traanaanmaak of een te snelle verdamping van de traanfilm zorgt voor uitdroging van het oogoppervlak. Hierdoor kunnen je ogen pijn gaan doen (branden en steken), slijm gaan afscheiden en rood worden, en een moe gevoel geven. Ook kun je hierdoor wazig gaan zien.

Er zijn verschillende factoren die dit kunnen veroorzaken, zoals

 • Hogere leeftijd
 • Allergie
 • Aandoeningen van de traanklier
 • Geneesmiddelen
 • Niet goed sluiten van het oog
 • Lang naar een beeldscherm kijken

Wat helpt tegen droge ogen?

Je kunt zelf vaak veel doen om droge ogen te voorkomen. Als je lang naar een beeldscherm kijkt (meer dan twee uur per dag), helpt het om wat vaker te knipperen. Of om je ogen even te sluiten. Toch is er een betere oplossing voor droge ogen. Namelijk het gebruiken van een beeldschermbril op sterkte.

Een beeldschermbril op sterkte (of computerbril) op sterkte beschermt je ogen tegen het blauwe licht van een beeldscherm en voorkomt droge ogen.

beeldschermbril op sterkte

Wanneer heb je een beeldschermbril op sterkte nodig?

Je hebt een computerbril of beeldschermbril op sterkte nodig wanneer je:

 • Last hebt van prikkelende of vermoeide ogen. Je ogen moeten zich te veel inspannen.
 • Hoofdpijn of schouder- en nekklachten hebt. Een gewone bril is niet afgestemd op de juiste afstand, zodat je voorovergebogen achter je computerscherm zit.
 • Veel tijd achter een beeldscherm doorbrengt. Een computerbril of beeldschermbril is al een goed idee wanneer je meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm doorbrengt.

Wat is een beeldschermbril op sterkte?

De naam zegt het al. Een beeldschermbril op sterkte zorgt ervoor dat je scherp kunt zien achter je computer, tablet of smartphone. Met een beeldschermbril op sterkte hoeven je ogen zich veel minder in te spannen en zit je met een ontspannen houding achter je beeldscherm, zodat je vervelende lichamelijke klachten voorkomt.

Wil je het verschil weten tussen een beeldschermbril, leesbril en gewone bril? Lees dan dit artikel.

Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel België voor het aanmeten van de juiste beeldschermbril op sterkte. Op dit moment werken er bij Hans Anders 4000 gediplomeerde opticiens en audiciens. Zo krijg je altijd de beste hulp bij het aanmeten van je beeldschermbril op sterkte.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over ons, onze producten of onze service? Neem dan vrijblijvend contact op. We vertellen je graag meer!

Je kunt ons bellen op +31 (0)85 06 30 56 of stuur ons een mail via onze contactpagina.

Bron foto: iStock Stockbeeld, fizkes

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

 • Meld je vrijblijvend aan als klant
 • Exclusieve partner van Hans Anders
 • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor