We brengen alsmaar meer tijd door aan computers, tablets en smartphones. Maar wist je dat beeldschermwerk bij 2 op 3 werknemers leidt tot fysieke klachten? De meest voorkomende en vervelende klachten zijn: vermindering van concentratie, gevoel van stress, hoofdpijn en duizeligheid, pijnlijke ogen, minder goed zien en zelfs nek- en rugpijn. Herkenbaar?

Met een beeldschermbril van onze partner Hans Anders maak je komaf met deze klachten: de beeldschermbril. Meer weten over deze bril? Lees snel verder.

Wat is een beeldschermbril

De naam verklapt het al: met een beeldschermbril heb je scherp zicht achter een beeldscherm. Deze bril op scherpte is ideaal als je vaak met een computer werkt. De sterkte maakt trouwens niet uit. Door het speciale glas worden je ogen gewoon minder snel moe. Bovendien is je bril perfect afgestemd op de afstand tot je scherm. Zo verbeter je vanzelf je houding en sla je twee vliegen in één klap: optimaal comfort en minder klachten.

Je ogen meteen ook beschermen tegen het schadelijke blauwe licht van je beeldscherm? Ook dat kan! De gediplomeerde opticiens van Hans Anders staan voor je klaar.

Waarom is een beeldschermbril belangrijk

Aan het einde van een werkdag gaan de laptops dicht. De computers worden uitgezet. En dan … worden ze jammer genoeg geplaagd door klachten. Denk aan nek- of rugpijn, geïrriteerde ogen of overgevoeligheid voor licht. Vraag je je af waarom een beeldschermbril belangrijk is? Om net díé klachten te vermijden die ontstaan door lang naar een beeldscherm te kijken. Zo voelen je medewerkers zich goed tijdens en na hun werkdag.

Wat zegt de wetgeving over de beeldschermbril?

De wetgever beschouwt beeldschermwerk als een risicofactor. Vroeger was gezondheidstoezicht voor beeldschermwerkers verplicht. Sinds 1 januari 2016 is die verplichting opgeheven en vervangen door een vijfjaarlijkse risicoanalyse en preventiemaatregelen. Wil je je medewerkers gezond achter het scherm houden? Dan dien je hen te informeren over de juiste zithouding, ergonomische tools én de voordelen van een beeldschermbril.

Wie betaalt de beeldschermbril?

Stelt de arbeidsarts vast dat correctie via een beeldschermbril noodzakelijk is? Dan krijgt de medewerker daarvoor een attest dat hij door de HR-afdeling moet laten goedkeuren. Daarna kan de bril worden besteld. De kosten ervan zijn ten laste van de werkgever. Let wel: de medewerker moet minstens vier uur per dag, of gedurende de helft van zijn wekelijkse prestatieduur, beeldschermwerk uitvoeren om terugbetaling te genieten. Het plafond bedraagt 100 euro voor het montuur, en 200 euro per glas.

Wat kan seeh voor mij betekenen

We begrijpen hoe belangrijk scherp zicht is. Maar we begrijpen evengoed welke inspanningen werkgevers leveren voor het welzijn van hun personeel. Daarom biedt seeh ontzorging: ons bestel- en beheerplatform garandeert een eenvoudige aanvraag, bestelling en administratieve afhandeling. Beeldschermbril besteld? Dan kun je hem in om het even welke Hans Anders-winkel laten aanmeten. Jij focust op je medewerkers, wij doen de rest.

Download onze brochure

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

je gehoor goed beschermd

Veel werkenden worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorschade één van de meest gemelde beroepsziekten is.

Lees dit artikel
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Advies nodig?
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >