Hoe reinig ik mijn veiligheidsbril op sterkte?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Tijdens bepaalde werkzaamheden komen er vaak schadelijke stoffen en/of materialen vrij waar we geen rekening mee houden. Onze veiligheidsbrillen beschermen de ogen van je medewerkers. Daarnaast staan onze veiligheidsbrillen bekend om hun hoge draagcomfort. Je bent bij Seeh (Hans Anders Zakelijk) op de juiste plek voor het aanschaffen van een veiligheidsbril op sterkte. Veiligheidsbrillen op sterkte worden echter wel vies tijdens het dragen. Voor de levensduur en de werkveiligheid is het belangrijk om je bril regelmatig en goed schoon te maken om een goed zicht te behouden. Wij adviseren om de bril na elke werkdag te reinigen om krassen en andere schade te voorkomen. Maar hoe kun je dat het beste doen?

We leggen je graag uit hoe je je veiligheidsbril op sterkte perfect schoon maakt

  • Begin met het wassen van je handen zodat deze vrij zijn van vuil en stof.
  • Spoel de veiligheidsbril af onder koud kraanwater. Zo voorkom je dat er krassen ontstaan door vuil en stof.
  • Maak vervolgens de glazen en het montuur schoon met een speciale brillenreiniger (verkrijgbaar in de Hans Anders winkels).
  • Hierna spoel je de glazen en het montuur af en droog je de bril af met een zachte (microfiber) doek. Gebruik geen keukenpapier of handdoek, dit kan voor krassen zorgen.
  • En als laatste is het is belangrijk dat je je veiligheidsbril in een schone briletui bewaart.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je veiligheidsbril op sterkte. Ook wordt de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte bepaald door de ernst van het gevaar en welke omstandigheden er zijn op de werkplek van de gebruiker. Maar tijdens het gebruik kan er natuurlijk schade ontstaan. De bril dient vervangen te worden zodra de glazen gekrast zijn of het montuur beschadigd is.

brillendoekje


Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel België voor het aanmeten van de juiste veiligheidsbril op sterkte. Op dit moment werken er bij Hans Anders 4000 gediplomeerde opticiens en audiciens. Zo krijg je altijd de beste hulp bij het aanmeten van je veiligheidsbril op sterkte.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over ons, onze producten of onze service? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies. We vertellen je graag meer!

Je kunt ons bellen op +31 (0)85 06 30 56 of stuur ons een mail via onze contactpagina.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen