Wat is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Een veiligheidsbril op sterkte is een maatwerkproduct. Wanneer je een veiligheidsbril op sterkte koopt wil je natuurlijk dat deze lang meegaat. Maar hoe lang is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte? We vertellen het je graag in dit kennisartikel.

Wanneer koop je een veiligheidsbril op sterkte?

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Wanneer het dragen van een veiligheidsbril op sterkte verplicht is, moeten ze worden geleverd door de werkgever. 

Wat is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte?

Hoe lang een veiligheidsbril op sterkte meegaat wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van de bril. Zo leveren wij samen met Hans Anders veiligheidsbrillen met de speciale coating Superior Choice. Deze coating maakt je glazen 7x harder en nog krasvaster.

Ook wordt de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte bepaald door de ernst van het gevaar en welke omstandigheden er zijn op de werkplek van de gebruiker. Er kan schade ontstaan op de lenzen of op het montuur. De beschermende werking kan ook verminderen door blootstelling aan UV-straling en andere omstandigheden die het verouderingsproces versnellen. Op deze manier zal de bril minder goed beschermen.

Veiligheidsbril vervangen

Samen met de werkgever moet worden bepaald of een bril vervangen mag worden. De werkgever kan makkelijk een bestelbon maken op de Seeh Portal. Nog geen klant? Meld je dan hier aan (dit duurt ongeveer 1 minuut).

Wij raden aan om elk jaar een oogmeting te laten doen. Zo zorg je ervoor dat de brilsterkte altijd juist is en je prettig werkt.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen