Of je nu werkt in de bouw, industrie, in beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Één van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

Gehoorschade is één van de meest gemelde beroepsziekten

Veel werkenden worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorschade één van de meest gemelde beroepsziekten is. Vanaf wanneer noemen we het geluidsniveau ‘schadelijk’? Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld op maat gemaakte oordoppen.

Draagplicht gehoorbescherming

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

zorg voor een comfortabele (thuis)werkplek

We brengen alsmaar meer tijd door aan computers, tablets en smartphones. Maar wist je dat beeldschermwerk bij 2 op 3 werknemers leidt tot fysieke klachten? De meest voorkomende en vervelende klachten zijn: vermindering van concentratie, gevoel van stress, hoofdpijn en duizeligheid, pijnlijke ogen, minder goed zien en zelfs nek- en rugpijn. Herkenbaar? Met een beeldschermbril van onze partner Hans Anders maak je komaf met deze klachten. Meer weten over deze bril?

Lees dit artikel
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Advies nodig?
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >