Wat is een beeldschermbril?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Een beeldschermbril op sterkte, je hoort er de laatste tijd veel over. Wellicht heb je al medewerkers gehad die hier een vergoeding voor hebben gevraagd. Of ben je zelf nu op zoek naar meer informatie, om uiteindelijk tot een regeling te komen voor je medewerkers. Maar wat is een beeldschermbril op sterkte?

Wat is een beeldschermbril?

Een beeldschermbril of computerbril op sterkte is een bril die het beste zicht geeft achter je beeldscherm. Het glas wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver scherp te kunnen zien.

Wat doet een beeldschermbril?

Een beeldschermbril op sterkte zorgt voor scherp zicht achter je computer, tablet of smartphone. Welke sterkte je ook hebt, door het speciale glas hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Daarbij zorgt de beeldschermbril op sterkte ervoor dat je niet meer met een gespannen houding achter je beeldscherm zit. Kortom, met een beeldschermbril op sterkte verhoog je je eigen werkcomfort tijdens het thuiswerken of op kantoor en voorkom of minimaliseer je vervelende lichamelijke klachten.

Lees ook: Verschil tussen een beeldschermbril, leesbril en gewone bril

Wat is een bluefilter coating?

Blauw licht dat uitgestraald wordt door alle beeldschermen die je gebruikt, heeft een korte golflengte, wat ervoor zorgt dat er meer lichtverstrooiing is waardoor je ogen minder gemakkelijk kunnen focussen. Makkelijk gezegd, je ogen moeten zich extra hard inspannen om deze lichtstralen te kunnen verwerken. Met als resultaat sneller vermoeide ogen en minder knipperen. Herkenbaar? Laat je beeldschermbril op sterkte uitrusten met een bluefilter coating. Bluefilter is een speciale coating voor beeldschermbrillen op sterkte die het blauwe licht van je computer, tablet of smartphone filtert. Het geeft je ogen meer rust en zorgt ervoor dat ze minder snel tranen. Zo voorkom je oog- en slaapproblemen.

De voordelen op een rij

De glazen zijn zo geslepen dat ze je een comfortabel breed en scherp zicht geven op je scherm. Je krijgt hierdoor een betere houding achter je computer waardoor nek- en schouderklachten verminderen. Aan het eind van de dag heb je ook veel minder last van vermoeide en branderige ogen. Al met al zijn beeldschermbrillen een goede oplossing tegen verzuim.

  • Beter zicht
  • Geeft je ogen rust
  • Betere houding
  • Minder branderige ogen
  • Minder hoofdpijn

Wanneer heb ik een beeldschermbril nodig?

  • Je werkt veel achter een beeldscherm
  • Je hebt aan het eind van de dag vermoeide/droge ogen
  • Je hebt last van je nek, schouder of rug
  • Je hebt hoofdpijn na het werken achter een beeldscherm

Vanuit de wet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril op sterkte kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril op sterkte te vergoeden.

Als tijdens een onderzoek een accommodatieprobleem wordt gevonden dat de werknemer hindert om zijn beeldschermtaak naar behoren te vervullen, en dit ondanks een gewone leesbril (voor 30 cm) of een gewone bril voor vérzicht (meer dan 2 meter), moet de werkgever een specifieke bril terugbetalen (alleen voor accommodatie op 60 cm). De gewone bril of lens voor vérzicht of lezen moet dus niet door de werkgever betaald worden, ook al heeft de ouder wordende werknemer last met lezen.

Bron: Federale overheidsdienst Beeldschermen en Codex boek VIII titel 2 Beeldschermen

Regel direct een beeldschermbril voor werk

Wanneer je bij Seeh een beeldschermbril op sterkte bestelt, kun je gebruik maken van de service in elke Hans Anders winkel bij jou in de buurt. Seeh werkt exclusief samen met Hans Anders om horen en zien betaalbaar en veilig te maken voor iedereen. Al meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor. Bekijk hier de zakelijke voordelen.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen