Kies de juiste computerbril

Kies de juiste computerbril

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten, kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken.

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

Computerbril op sterkte, wanneer nodig

Bij seeh. krijgen we vaak de vraag: “Wanneer heb je een computerbril nodig?” Wanneer je gemiddeld twee uur per dag achter de computer doorbrengt, kun je al last krijgen van oogklachten en andere lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan oogvermoeidheid, hoofdpijn, brandende ogen of pijn aan de schouders. Een computerbril helpt dan. Hij helpt je de risico’s op deze gezondheidsklachten te voorkomen en te verminderen.

ENKELVOUDIGE GLAZEN

Enkelvoudige glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek. Deze glazen worden vooral ingezet bij medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar.

MULTIFOCALE GLAZEN

Multifocale glazen combineren sterkte voor veraf met sterkte voor dichtbij, zonder dat het aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf doordat de glazen een natuurlijk verloop hebben van plus- naar minsterkte.

Voor de multifocale computerbrillen hebben we gekozen voor Indoor 1, Indoor 2 en Indoor 4. Deze glazen hebben verschillende sterktes; voor dichtbij, het tussengebied en veraf. De afstanden in de glazen worden afgestemd tussen 40 centimeter en maximaal 6 meter ver goed kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je computerscherm kunt zitten en ook goed je andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Eigenlijk overal dus.

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

Computerbril VERSUS LEESBRIL

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen over het algemeen achteruit. Vaak wordt het dan moeilijker om op korte afstand goed te zien. Een leesbril biedt dan uitkomst. Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter waardoor je alsnog klachten kunt krijgen. Daarvoor is een beeldschermbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk doet.

leesbril, gewone multifocale bril en beeldschermbril van Hans Anders Zakelijk

MULTIFOCALE computerbril VERSUS EEN GEWONE MULTIFOCALE BRIL

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Een computerbril biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een computerbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

OOGMETING EN ADVIES

Oogmetingen en daarbij behorende adviezen worden verricht door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders.

Bij het aanmaken van een bestelbon wordt een aantal vragen doorlopen waardoor we je helpen de juiste computerbril te kiezen. Je maakt zelf de keuze in welke mate je medewerkers en de opticien de vrijheid hebben om de best mogelijke computerbril te bepalen. Onze specialisten helpen je graag bij het invullen van je eerste bestelformulieren. Dat mag je gerust aan ons vragen.

monturen

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of gekozen mag worden uit de gehele huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een geringe meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken; een assortiment van meer dan 750 modellen die constant wordt vernieuwd.

greep uit onze monturen

Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Advies nodig?
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >