Otoplastieken vergoeding werkgever

Otoplastieken vergoeding werkgever

Of je nu werkt in de bouw, industrie, in beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Één van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

OORDOPPEN OP MAAT VERGOEDING DOOR WERKGEVER

Als werkgever wil je uiteraard niet dat je medewerkers onnodig het risico lopen om blijvende gehoorschade op te lopen als gevolg van hun werkzaamheden. En ook als medewerker wil je niet dagelijks blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus, met alle gevolgen van dien. Daarom ben je volgens de EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) ook verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan medewerkers die aan deze schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden. Maar krijgt een medewerker deze otoplastieken vergoed?

OTOPLASTIEKEN VERGOEDING EN DRAAGPLICHT VOOR WERKNEMERS

Vanaf een blootstelling aan geluiden van 80dB(A) wordt gehoorbescherming vergoed aan medewerkers. Deze vergoeding wordt ‘betaald’ in de vorm van het aanbieden van hulpmiddelen, zoals otoplastieken. Zo eenvoudig is het. Vanaf 85 dB(A) geldt voor medewerkers en hun werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde hulpmiddel. Hierop dient de werkgever ook toe te zien.

oordoppen op maat aanmeten

Voor het laten aanmeten van otoplastieken kun je bij seeh. terecht. Als werkgever kun je je eenmalig online aanmelden en opdrachtbonnen downloaden. Vervolgens kunnen medewerkers online of telefonisch via +31 800-57750 een afspraak maken om harde of zachte otoplastieken aan te laten meten, indien gewenst met een koord of detectiekogel. Voor een afspraak kun je terecht bij één van de audiciens van Hans Anders bij een vestiging in de buurt. Vanaf 5 personen per aanmeet sessie is het ook mogelijk om de oordoppen aan te meten bij jou op locatie.

Vrijblijvend advies nodig?

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

eenvoudig oordoppen op maat bestellen

aanmeten bij Hans Anders of op locatie

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via 
seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Advies nodig?
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >