3 Tips om nog langer plezier te hebben van je otoplastieken

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je otoplastieken. Oordoppen hebben een bepaalde levensduur, maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om langer plezier te hebben van je gehoorbescherming. Je leest hier hoe je de houdbaarheid van je oordopjes kunt verlengen.

Gemiddelde levensduur gehoorbescherming

Hoe lang je van je gehoorbescherming gebruik kunt maken, verschilt per product. Otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen) gaan gemiddeld zo'n vier tot vijf jaar mee. We spreken bij alle oordoppen over een gemiddelde levensduur, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Zo groeit je oor je hele leven lang door, omdat het uit kraakbeen bestaat. Oordoppen op maat zullen hierdoor na een aantal jaren niet meer goed aansluiten op het oor. Toch zijn er een aantal simpele dingen die je zelf kunt doen om langer dan gemiddeld te kunnen genieten van je otoplastieken.

Tip 1 Berg je otoplastieken veilig op

Om extra lang te kunnen genieten van je otoplastieken hebben we een logisch advies: raak ze niet kwijt! Oordopjes zijn klein en je gebruikt ze waarschijnlijk vaak in ruimtes waar weinig licht is, of in situaties waar je ze makkelijk verliest. Gelukkig zijn er verschillende accessoires waarmee je de kans om je oordoppen kwijt te raken aanzienlijk verkleint. Standaard leveren wij een gratis etui en een gratis koord & clip of minigrip. Zo zijn je oordoppen veilig opgeborgen en je hebt ze altijd en overal bij de hand. Bang dat je je otoplastieken verliest wanneer je ze in je oren hebt? Met het koord speciaal voor oordoppen voorkom je dit eenvoudig.

Wanneer je zakelijk bestelt via Seeh ontvang je altijd een gratis koord & clip of minigrip. Ook ontvang je een gratis opbergetui waarin je makkelijk en veilig otoplastieken kan bewaren.

Otoplastieken

Tip 2 Houd je oren oorsmeervrij

Je oordoppen worden natuurlijk minder snel vies wanneer je schone oren hebt. In ieder gezond oor zit oorsmeer, maar sommige mensen hebben last van overtollig oorsmeer. Hierdoor heb je waarschijnlijk snel last van verstopte oren. Dit maakt het schoonmaken van de oren een lastig en vervelend klusje. Misschien ga je hiervoor zelfs wel eens langs bij je huisarts. Maar wist je dat je met Alpine Ear Spray nu ook gewoon thuis je oren een intensieve reinigingsbeurt kunt geven? Dit is niet alleen prettig voor je oordoppen, maar ook voor je oren. De milde formule van de oorspray draagt namelijk bij aan een gezonde gehoorgang. Moet je met enige regelmaat je oren laten uitspuiten? Door Alpine Ear Spray te gebruiken heb je minder snel last van een verstopt oor.

Tip 3 Maak je otoplastieken regelmatig schoon

Vergeet ook niet regelmatig je gehoorbescherming schoon te maken. Het lijkt misschien een open deur, maar bij veel mensen schiet het er nog wel eens bij in. Toch is het belangrijk om je oordopjes met enige regelmaat een opfrisbeurt te geven. De otoplastieken kunnen eenvoudig gereinigd worden met desinfecterende Alpine Clean reinigingsspray of met water en zeep. Droog de oordoppen af met een schone theedoek of met een tissue. Je kunt de oordoppen meteen weer gebruiken. Bij de op maat gemaakte oordoppen wordt een schoonmaakhaakje (cerumenpen) geleverd. Hiermee kun je eventueel oorsmeer in de opening van de oordop verwijderen.

Heb je nog vragen over otoplastieken?

Heb je nog vragen over ons, onze otoplastieken of onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij willen je graag meer vertellen. Bel ons gerust op +31 (0)85 065 30 56 of stuur ons een mail via onze contact pagina!

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen