Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Veiligheidsbrillen

Moet ik als werkgever een veiligheidsbril vergoeden?

Nico Peeters

18/10/2022

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Maar hoe zit het eigenlijk met een veiligheidsbril op sterkte en de vergoeding door de werkgever?

We doorlopen graag alle stappen met je zodat het helemaal duidelijk is.

Veiligheidsbril op sterkte vergoeding door werkgever in België in 2022

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Wanneer het dragen van een veiligheidsbril op sterkte verplicht is, moeten ze worden geleverd door de werkgever. 

Veiligheidsbril op sterkte

Verplichtingen voor een veiligheidsbril op sterkte in 2022

De werkgever moet de gevaren en risico's voor de veiligheid (en de gezondheid) van de werknemer zo veel mogelijk voorkomen of beperken bij de oorzaak. Wanneer je werkt in een omgeving waar wordt gewerkt met materialen die splinters kunnen veroorzaken of waar gewerkt wordt met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen is een veiligheidsbril verplicht. Ook zijn op deze locaties vaak stickers aanwezig die aangeven dat het verplicht is om een veiligheidsbril te dragen.

Wanneer deze sticker niet aanwezig is kan het nog steeds zijn dat de verplichting van een veiligheidsbril is vastgesteld. Werkgevers bepalen meestal of werknemers verplicht zijn om veiligheidsbrillen te dragen. Informeer hier goed naar bij je werkgever.

Een aantal factoren zijn belangrijk bij het kiezen van een veiligheidsbril op sterkte. Dit is de ernst van het gevaar, de frequente van de blootstelling aan het gevaar, de doeltreffendheid van de veiligheidsbril op sterkte en de kenmerken van de plaats waar de activiteit wordt uitgevoerd.

EN 166 Norm

Een bril is pas een gecertificeerde veiligheidsbril indien aan de NEN EN -166 eisen is voldaan. Deze norm geldt voor zowel de glazen als het montuur. Na deze certificering mag het CE teken worden geplaatst aan de zijkant van de bril. De veiligheidsbrillen op sterkte van Seeh voldoen altijd aan deze belangrijke EN 166 norm.

Indien aan alle bovenstaande eisen is voldaan, is het montuur goedgekeurd. Bij deze goedkeuring mag het CE teken worden aangebracht. Seeh - Hans Anders Zakelijk biedt veiligheidsbrillen op sterkte met deze NEN-EN 166 normering en CE markering. Vanwege het lichte gewicht hebben deze veiligheidsbrillen op sterkte het allerhoogste draagcomfort. Het resultaat? Een hoge draagacceptatie van de gebruiker.

Bekijk hier alle veiligheidsbrillen op sterkte met EN 166 certificering en CE markeringen

Gratis advies over veiligheidsbrillen op sterkte

Seeh - Hans Anders Zakelijk levert naast veiligheidsbrillen op sterkte ook een bestel- en beheersysteem voor een complete administratieve afwikkeling met een simpele facturatie. Ook geven we je graag vrijblijvend advies over de wetgeving omtrent veiligheidsbrillen op sterkte. Zo wordt het vergoeden van veiligheidsbrillen op sterkte eenvoudig en overzichtelijk.

Met 20 jaar ervaring geven we je graag vrijblijvend deskundig advies over de vergoedingen van veiligheidsbrillen op sterkte. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Liever direct een veiligheidsbril op sterkte bestellen? Klik dan hier en ontvang vrijblijvend een account voor de Seeh Portal.

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor