Moet ik als werkgever een zonnebril vergoeden?

icon-reading-time

6

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

De wet verplicht werkgevers om ervoor te zorgen dat zonlicht geen gevaar oplevert voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Een zonnebril zakelijk (met en zonder sterkte) biedt goede bescherming. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een zonnebril?

Moet de werkgever een zonnebril zakelijk (op sterkte) beschikbaar stellen?

Het is voor de werkgever van belang tijdig te schakelen en in te grijpen wanneer er oogklachten ontstaan, en de regeling voor de vergoeding van een zonnebril vast te leggen. Dit om verergering van de klachten of het ontstaan van de klachten te voorkomen.

Vanuit de wet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook de zon of bijvoorbeeld weerkaatsing van de zon mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een zonnebril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de zonnebril te vergoeden.

Bron: Federale overheidsdienst Beeldschermen en Codex boek VIII titel 2 Beeldschermen

Zonnebril zakelijk bestellen

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over de vergoeding van een zonnebril voor werk. Wil je direct een zonnebril met sterkte of zonder sterkte bestellen via Seeh? Dat is geen probleem en ontzettend makkelijk. Dankzij het Seeh Portal maken we het makkelijk om een beeldschermbril op sterkte te bestellen. Je stelt hierbij zelf je eigen pakket/regeling samen, afgestemd op jouw budget en de behoefte van je medewerker. Je betaalt wat je bestelt en je hebt nooit extra onverwachte kosten achteraf.

Heb je nog een vraag over de vergoeding van een zonnebril? Geen probleem, ook daarbij kunnen we je helpen. Met 20 jaar ervaring geven we je graag vrijblijvend deskundig advies.

Bestel hier zonnebrillen zakelijk

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen