Verschil tussen een beeldschermbril, leesbril en gewone bril

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Beeldschermbrillen op sterkte zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

Beeldschermbril op sterkte op sterkte

Dat veel en intensief achter de computer zitten niet goed voor je is, dat wisten we al. Het kan tot allerlei nare klachten leiden als minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn. Dat is waar de beeldschermbrillen van Seeh om de hoek komen kijken. Een beeldschermbril op sterkte biedt de oplossing voor klachten die ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Ze bieden je ogen de juiste ondersteuning om goed en langdurig te kunnen werken, zonder dat dit tot klachten leidt. Want dat is wat je van een fijne werkplek mag verwachten.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek. Deze glazen worden vooral ingezet bij medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar.

Multifocale glazen

Multifocale glazen combineren sterkte voor veraf met sterkte voor dichtbij, zonder dat het aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf doordat de glazen een natuurlijk verloop hebben van plus- naar minsterkte.
Voor de multifocale computerbrillen hebben we gekozen voor Workforce Nearview, Midview en Longview. Deze glazen hebben verschillende sterktes; voor dichtbij, het tussengebied en veraf. De afstanden in de glazen worden afgestemd tussen 40 centimeter en maximaal 6 meter ver goed kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je beeldscherm kunt zitten en ook goed je andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Eigenlijk overal dus.

Lees ook: wat is het verschil tussen enkelvoudige glazen en multifocale glazen?

Computerbril verschil

Beeldschermbril op sp sterkte versus leesbril

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen over het algemeen achteruit. Vaak wordt het dan moeilijker om op korte afstand goed te zien. Een leesbril biedt dan uitkomst. Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter waardoor je alsnog klachten kunt krijgen. Daarvoor is een beeldschermbril op sterkte geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk doet.

Computerbril op sterkte

Verschil tussen leesbril, gewone multifocale bril en beeldschermbril op sterkte van Seeh (Hans Anders Zakelijk)

Multifocale beeldschermbril op sterkte versus een gewone multifocale bril

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Een beeldschermbril op sterkte biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een beeldschermbril op sterkte is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet en een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

Oogmeting en advies bij Hans Anders

Oogmetingen en daarbij behorende adviezen worden verricht door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders.
Bij het aanmaken van een bestelbon wordt een aantal vragen doorlopen waardoor we je helpen de juiste beeldschermbril op sterkte te kiezen. Je maakt zelf de keuze in welke mate je medewerkers en de opticien van Hans Anders de vrijheid hebben om de best mogelijke beeldschermbril op sterkte te bepalen. Onze specialisten helpen je graag bij het invullen van je eerste bestelformulieren.

Monturen beeldschermbrillen op sterkte

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of gekozen mag worden uit de gehele huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een geringe meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken: een assortiment van meer dan 1000+ modellen die constant wordt vernieuwd.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen