Verschil tussen een computerbril, leesbril of gewone bril

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

Computerbril op sterkte

Dat veel en intensief achter de computer zitten niet goed voor je is, dat wisten we al. Het kan tot allerlei nare klachten leiden als minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn. Dat is waar de computerbrillen of beeldschermbrillen van Seeh om de hoek komen kijken. Een computerbril biedt de oplossing voor klachten die ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Ze bieden je ogen de juiste ondersteuning om goed en langdurig te kunnen werken, zonder dat dit tot klachten leidt. Want dat is wat je van een fijne werkplek mag verwachten.

Moet de werkgever een computerbril vergoeden? We leggen het je graag uit in ons kennisartikel over een bril van de baas.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen worden gebruikt voor statische taken, zoals taken waarbij veel lees- en beeldschermwerk op dezelfde werkplek wordt uitgevoerd. Deze glazen worden vooral gebruikt door medewerkers van ongeveer 38 tot 42 jaar oud.

Multifocale glazen

Multifocale glazen combineren sterktes voor ver en dichtbij, zonder dat dit aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf omdat de glazen geleidelijk overgaan van plus- naar minsterkte. Voor de multifocale computerbrillen hebben we gekozen voor Workforce Nearview, Midview en Longview. Deze glazen hebben verschillende sterktes voor dichtbij, het tussengebied en veraf. De afstanden in de glazen zijn afgestemd om vanaf 40 centimeter tot maximaal 6 meter goed te kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je beeldscherm kunt zitten en ook je andere taken goed kunt uitvoeren. Eigenlijk dus overal.

Computerbril verschil

Computerbril versus leesbril

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen doorgaans achteruit. Het wordt dan vaak moeilijker om van dichtbij scherp te zien. Een leesbril biedt dan soelaas. Een leesbril is bedoeld voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter, waardoor je toch nog klachten kunt ondervinden. Voor dit probleem is een computerbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig aan beeldschermwerk doet.

Computerbril op sterkte

Verschil tussen leesbril, gewone multifocale bril en computerbril van Hans Anders

Een multifocale computerbril versus een gewone multifocale bril

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Lees in deze blog meer over een computerbril voor veraf.

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen heeft een multifocale bril op het werk maar een beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft: een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is echter erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je lang in deze onnatuurlijke houding zit, kan dit veel druk op je nek en schouders leggen.

Oogmeting en advies

Oogmetingen en de bijbehorende adviezen worden uitgevoerd door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders. Bij het aanmaken van een bestelbon worden een aantal vragen doorlopen om je te helpen de juiste beeldschermbril te kiezen. Je beslist zelf in welke mate je medewerkers en de opticien van Hans Anders de vrijheid hebben om de best mogelijke computerbril te bepalen. Onze specialisten staan je graag bij met het invullen van je eerste bestelformulieren..

Monturen

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of er gekozen mag worden uit de volledige huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een kleine meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken: een assortiment van meer dan 750 modellen dat voortdurend wordt vernieuwd.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen