Wat betekent glasindex?

icon-reading-time

3

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Standaard zijn de glazen van onze beeldschermbrillen en zonnebrillen op sterkte voorzien van een glasindex 1.5. Index staat voor de dikte van de glazen. De dikte van de glazen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de sterkte van je ogen en de grootte en het materiaal van het montuur.

Hoe dunner het glas, hoe hoger de index

Glazen die wat dunner zijn hebben een hogere glasindex. De opticiens van Hans Anders adviseren je graag welke glasdikte het beste geschikt is voor jou. Zo worden bij (gedeeltelijk) randloze monturen altijd dunnere glazen geadviseerd, omdat die steviger zijn. Wij bieden dunnere glazen met een glasindex van 1.6 en 1.67.

De brekingsindex is een belangrijk gegeven

Voor de verdunning van het glas is de brekingsindex van het materiaal de belangrijkste parameter. Deze index geeft aan hoe het licht afbuigt in het glas. Hoe hoger de brekingsindex van het materiaal, hoe dunner de brillenglazen gemaakt kunnen worden. Het nadeel van een hogere brekingsindex is dat het glas meer weerspiegelt. Daarom worden de brillenglazen van onze beeldschermbrillen en zonnebrillen op sterkte standaard van een aangepaste ontspiegeling voorzien.

Lees ook: Wat is het verschil tussen enkelvoudige en multifocale glazen?

Welke vier factoren bepalen de dikte van uw brillenglazen?

  1. De grootte van het montuur
  2. De sterkte van de brillenglazen
  3. De stand van de ogen (de pupil afstand)
  4. Het soort montuur

Dunne glazen zijn esthetischer, lichter en veiliger en bieden een betere optische kwaliteit. De glazen van onze beeldschermbrillen en zonnebrillen op sterkte kunnen allemaal uitgevoerd worden met deze dunne glazen (met een glasindex van 1.6 en 1.67).

Vaak wordt er voor extra dunne glazen gekozen om de beeldschermbril of zonnebril op sterkte zo licht mogelijk te houden en om te voorkomen dat er randen van het glas uit het montuur steken. Het ziet er dus mooier uit. Daarnaast voelt de bril comfortabeler omdat de bril lichter is. En dunnere glazen vergroten de ogen minder bij positieve glazen en verkleinen de ogen minder bij negatieve glazen.

Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel Nederland voor het aanmeten van de juiste beeldschermbril op maat en zonnebril op maat van Seeh. Op dit moment werken er bij Hans Anders alleen gediplomeerde opticiens en audiciens. Zo krijg je altijd de beste hulp bij het aanmeten van je beeldschermbril of zonnebril op sterkte.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen