Wat zijn otoplastieken?

icon-reading-time

6

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Misschien ben je op zoek naar gehoorbescherming voor je werkzaamheden en ben otoplastieken op maat tegengekomen. Maar wat zijn otoplastieken? Otoplastieken zijn gepersonaliseerde oordoppen. Deze oordoppen worden opgemeten in een Hans Anders winkel of bij jou op locatie in België. Ze worden persoonlijk aangepast, waardoor ze heel comfortabel zijn. Ook kunnen de oordoppen een filter bevatten die de gewenste demping biedt, zoals bij motorrijden of bij bepaalde werkzaamheden.

Gepersonaliseerde oordoppen, oorkappen of universal-fit?

Otoplastieken zijn op maat gemaakt en worden daarom gezien als de beste optie voor gehoorbescherming. Omdat ze persoonlijk zijn aangepast, passen ze perfect in je oor en zijn ze heel comfortabel. Ze sluiten je gehoorgang perfect af en zijn zo klein en netjes afgewerkt dat je gehoorgang veilig wordt gedempt. Bovendien is het materiaal van de otoplastieken van een stevige massa gemaakt waardoor ze meer geluid dempen, en beter met een filter kunnen worden afgesteld. Een ander groot voordeel is dat otoplastieken comfortabeler te dragen zijn dan bijvoorbeeld oorkappen omdat die vaak warm zijn en onhandiger om altijd bij je te hebben. Een bijkomend voordeel als je een bril draagt: je hebt geen last meer van de pootjes van je bril die onder je oorkappen klemmen.

Wat is de beste gehoorbescherming?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het kiezen van gehoorbescherming. Zo heb je universal-fit oordoppen, oorkappen of gepersonaliseerde oordoppen (otoplastieken). Uit 20 jaar ervaring hebben wij opgemerkt dat otoplastieken de meest comfortabele oplossing zijn. We vertellen je graag meer over de ruime keuzes die je hebt, als je kiest voor otoplastieken.

Lees ook: Wat kosten otoplastieken?

Welke filter heb ik nodig?

Elke otoplastiek bevat een filter dat ervoor zorgt dat het geluid gedempt wordt. De beste otoplastiek is niet de otoplastiek met het meest dempende filter. Dit is een misvatting die vaak wordt gemaakt. Het lijkt zo logisch, maar het is niet altijd veilig. Een waarschuwing van je collega moet je wel kunnen horen wanneer de situatie onveilig is. Onze filters zorgen voor een zeer goede demping en het unieke van deze filters is: je kunt ze verwisselen. Had je altijd het zwaarste filter, maar ga je naar een andere functie met een ander geluidsprofiel? Dan kun je je gepersonaliseerde oordoppen hierop aanpassen. Zo kunnen ze langer mee. Onze experts kunnen je hierin adviseren!

Welke toepassing kies ik?

De gehoorbescherming die je nodig hebt hang af van jouw persoonlijke wensen en van de geluidssituatie. Seeh biedt de beste gehoorbescherming voor de industrie en de zakelijke markt. Voor een metaalbewerker wordt bijvoorbeeld een ander filter toegepast met andere eigenschappen dan voor een motorrijder. En in de bouw heb je een ander geluidsprofiel en dus een ander filter nodig dan wanneer je werkt als muzikant. Elke situatie is anders en vraagt om andere eigenschappen van de otoplastieken.

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

Harde of zachte otoplastieken?

Een van de vaakst gestelde vragen is welk materiaal het beste is voor otoplastieken. In 95% van de gevallen wordt voor zachte otoplastieken gekozen. Het zachte materiaal blijft namelijk comfortabel als het lang in je oor zit. En als je beweegt of spreekt zijn ze flexibeler in je gehoorgang, en ze breken niet als ze op de harde werkvloer vallen. Toch hebben harde otoplastieken ook voordelen. Als je je otoplastieken vaak in en uit doet omdat je vaak verschillende ruimtes binnengaat of omdat je veel verschillende korte werkzaamheden uitvoert, dan zijn harde otoplastieken een goede keuze. Door het harde en dus gladdere materiaal gaan de otoplastieken makkelijker in en uit, waardoor je ze ook gemakkelijker draagt. Daarbij klemmen harde otoplastieken wat meer, wat een voordeel kan zijn als jouw oordoppen over het algemeen vaak uitvallen. Uiteindelijk is het altijd een persoonlijke keuze en kun je jouw situatie bespreken met een van onze experts.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen