Wat zijn otoplastieken?

icon-reading-time

6

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Wellicht ben je op zoek naar gehoorbescherming voor jouw werkzaamheden en ben je otoplastieken op maat tegengekomen. Maar wat zijn otoplastieken? Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen. Deze oordoppen worden opgemeten in een Hans Anders winkel of bij jou op locatie in België. Otoplastieken worden persoonlijk aangemeten, waardoor het draagcomfort erg hoog is. Ook kan de otoplastieken een filter hebben die een gewenste demping geweest, zoals bij het motorrijden of bij bepaalde werkzaamheden.

Otoplastieken, oorkappen of universal-fit?

Otoplastieken zijn op maat gemaakt en daarom worden ze beschouwd als beste optie voor gehoorbescherming. Omdat ze persoonlijk zijn aangemeten zitten deze perfect in jouw oor en hebben ze een hoog draagcomfort. Ze sluiten je gehoorgang perfect af en zijn zo klein en mooi afgewerkt dat je gehoorgang veilig wordt gedempt. Daarbij is het materiaal van de otoplastieken van een stevige massa gemaakt waardoor ze meer geluid dempen, en beter met een filter afgesteld kunnen worden. Een ander groot voordeel is dat otoplastieken comfortabeler te dragen zijn dan bijvoorbeeld oorkappen omdat die vaak warm zijn en onhandiger om altijd bij je te hebben. Een bijkomend voordeel wanneer je brildragend bent: je hebt geen last meer van de pootjes van je bril die onder je oorkappen klemmen.

Wat is de beste gehoorbescherming?

Er zijn verschillende mogelijkheden is het kiezen van gehoorbescherming. Zo heb je universal-fit oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken). Uit 20 jaar ervaring hebben wij opgemerkt dat otoplastieken de meest comfortabele oplossing zijn. Graag vertellen we je meer over de ruime keuzes die je hebt, wanneer je kiest voor otoplastieken.

Lees ook: Wat kosten otoplastieken?

Welke filter heb ik nodig?

Elke otoplastiek bevat een filter dat ervoor zorgt dat het geluid gedempt wordt. De beste otoplastiek is niet de de otoplastiek met het meest dempende filter. Dit is een misvatting die veel gemaakt wordt. Het lijkt zo logisch, maar het is niet altijd veilig. Een waarschuwing van je collega moet je wel kunnen horen wanneer de situatie onveilig is. Onze filters zorgen voor een zeer goede demping en het unieke van deze filters is: je kunt ze verwisselen. Had je altijd het zwaarste filter, maar ga je naar een andere functie met een ander geluidsprofiel? Dan kun je je otoplastieken hier op aanpassen. Zo kunnen ze langer mee. Onze experts kunnen je hierin adviseren!

Welke toepassing kies ik?

De gehoorbescherming die je nodig hebt hang af van jouw persoonlijke wensen en van de geluidssituatie. Seeh biedt de beste gehoorbescherming voor de industrie en de zakelijke markt. Voor een metaalbewerker wordt bijvoorbeeld een ander filter toegepast met andere eigenschappen dan voor een motorrijder. En in de bouw heb je een ander geluidsprofiel en dus een ander filter nodig dan wanneer je werkt als muzikant. Elke situatie is anders en vraagt om andere eigenschappen van de otoplastieken.

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

Harde of zachte otoplastieken?

Een van de meest gestelde vragen is welk materiaal het beste is voor otoplastieken. In 95% van de gevallen wordt voor zachte otoplastieken gekozen. Het zachte materiaal blijft namelijk comfortabel wanneer het lang in je oor zit. En wanneer je beweegt of praat zijn ze flexibeler in je gehoorgang, en ze vallen niet kapot op de harde werkvloer. Toch hebben harde otoplastieken ook voordelen. Doe je je otoplastieken veel in en uit omdat je vaak verschillende ruimtes betreedt of omdat je veel verschillende korte werkzaamheden doet, dan zijn harde otoplatieken een goede keuze. Door het harde en dus gladdere materiaal gaan de otoplastieken makkelijker in en uit, waardoor je ze ook makkelijker draagt. Daarbij klemmen harde otoplastieken wat meer, wat een voordeel kan zijn wanneer jouw oordoppen over het algemeen vaak uitvallen. Uiteindelijk is het altijd een persoonlijke keuze en kun je jouw situatie bespreken met een van onze experts.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen