Vier beroepen waarbij een veiligheidsbril verplicht is

icon-reading-time

4

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Wanneer je tijdens het uitoefenen van jouw beroep in aanraking komt met schadelijke stoffen of materialen die splinters af kunnen geven, dan kan dit grote consequenties hebben voor jouw ogen. De kans op blijvend oogletsel wordt groter wanneer er onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen. Het dragen van een veiligheidsbril is dus heel belangrijk en een onmisbaar persoonlijk beschermingsmiddel (PBM).

In dit artikel vertellen we meer over vier beroepen waar het dragen van een veiligheidsbril verplicht is

Timmerman

Timmermannen werken met verschillende soorten materialen. Voor timmermannen is het noodzakelijk om een veiligheidsbril te dragen, omdat de kans groot is dat tijdens het zagen en boren van hout veel splinters vrijkomen. Dit geldt ook voor het werken met een slijptol.

Lasser

Lassers hebben naast het dragen van een veiligheidsbril extra bescherming nodig. Daarom zijn ze dan ook verplicht een lashelm of een laskap te dragen. De lashelm heeft tot doel om de ogen te beschermen tegen het licht dat bij het lassen vrijkomt. Ook beschermt de kap de ogen tegen de spetters en vonken die vrijkomen tijdens het lassen.

Asbestverwijderaar

Dat asbest schadelijk kan zijn voor de gezondheid weet iedereen. Voor asbestverwijderaars is het dan ook vanzelfsprekend dat ze een veiligheidsbril moeten dragen. Komen er toch stofdeeltjes terecht in de ogen? Dan kan dit grote consequenties, zoals ernstige ziektes, met zich meebrengen.

Laborant

Laboranten onderzoeken verschillende grondstoffen en producten en werken vaak in een laboratorium of in een fabriek. Tijdens het uitoefenen van dit beroep is de kans groot dat je wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen, waardoor het dragen van een veiligheidsbril verplicht is.

Metaalbewerker

Een veiligheidsbril beschermt de ogen tegen vallende voorwerpen, stof en metaalsplinters. Ben je lid van de MetaalUnie? Dan kun je recht hebben op veel korting bij het Preventiefonds.

Er zijn echter nog veel meer beroepen waarbij het dragen van een veiligheidsbril noodzakelijk is. Bij sommige beroepen wordt er dagelijks een veiligheidsbril gedragen en bij sommige beroepen slechts incidenteel. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die tijdens een beroep worden uitgeoefend.

• Bouwvakkers
• Machinisten
• Chemielaboranten
• Dokters en verplegers
• Diamantslijpers
• Elektriciens
• Lassers
• Metaalbewerkers
• Monteurs
• Timmerlieden
• En nog veel meer
 
Twijfel je eraan of het dragen van een veiligheidsbril voor jouw beroep verplicht is? Vraag het dan na bij je werkgever. Werkgevers bepalen namelijk, samen met de regels die vastgesteld zijn in de Arbowet, of jij als werknemer verplicht bent om een veiligheidsbril te dragen.

Seeh – Hans Anders Zakelijk heeft al vele jaren ervaring op het gebied van veiligheidsbrillen en daarom kun je je veiligheidsbrillen op sterkte het beste bij ons bestellen.
Naast het feit dat wij zeer ervaren zijn en je dus goed kunnen adviseren op het gebied van veiligheidsbrillen, zijn wij ook heel goed op de hoogte wat betreft de nieuwste ontwikkelingen en zorgen er ook voor dat ons aanbod altijd actueel blijft.
Met veiligheidsbrillen op sterkte waar Trivex brillenglazen standaard zijn, bieden we jouw werknemers een perfecte veiligheidsbril. Voor een goede veiligheidsbril op sterkte ben je bij ons op de juiste plaats!

Ben je op zoek naar een veiligheidsbril op sterkte voor je medewerkers? Wij hebben de meest comfortabele en best geprijsde veiligheidsbril met correctieglazen. Met keuze uit enkelvoudige glazen of multifocale glazen en zowel moderne kunststof als metalen monturen. En aanmeten kan in elke Hans Anders winkel in de buurt.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen