De voordelen en nadelen van mineraalglas

icon-reading-time

3

minuten leestijd

icon-arrow
Terug naar kennisbank

Niet elke veiligheidsbril is dezelfde. Er bestaan niet alleen verschillende modellen, maar ook het materiaal waaruit de lenzen vervaardigd zijn is niet altijd hetzelfde. De keuze voor de juiste brileigenschappen wordt uiteraard bepaald door de werkomstandigheden. De hardheid en krasbestendigheid zijn belangrijke factoren. Hittebestendigheid, krasbestendigheid en helder zicht zijn voorbeelden van lenseigenschappen.

Minerale glazen

Mineraal glas is thermisch of chemisch gehard. Minerale glazen zijn zeer geschikt voor erg stoffige omgevingen waarbij krasbestendigheid of aantasting door bepaalde chemische stoffen van doorslaggevend belang is. Ze zijn minder gevoelig voor krassen en hebben een goede slagvastheid. Mineraal glas is echter zwaar en gevoelig voor het inbranden van las- en slijpvonken.

De voordelen van mineraalglas

 • Krasbestendig
 • Hittebestendig
 • Bestand tegenchemicaliën
 • Minderkleurschifting

De nadelen van mineraalglas

 • Zwaar
 • Beperkte bescherming tegen impact
 • Slechte UV-filtering
 • Gevoelig voor lasvonken

Veiligheidsbrillen met Trivex glas

Trivex is bekend als een van de meest duurzame materialen op de markt. Net als bij polycarbonaat is Trivex-materiaal eigenlijk ontwikkeld voor alternatief gebruik voor brillen. Oorspronkelijk werd het gebruikt door het leger voor windschermen van straaljagers en andere militaire toepassingen.

Van een werkplek verwacht je dat je er veilig kunt werken. Maar wanneer je zicht verminderd is, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Met veiligheidsbrillen op sterkte waar Trivex brillenglazen standaard zijn, bied je jouw werknemers de meest comfortabele veiligheidsbril op sterkte.

De voordelen van Trivex brillenglazen

 • Lichste lensmateriaal op de markt
 • Extreem kracthige stevigheid
 • Staat bekend om de optische helderheid
 • Super geschikt voor veiligheidsbrillen op sterkte

Wij bieden standaard Trivex brillenglazen in onze veiligheidsbrillen op sterkte. Onze Trivex brillenglazen voor veiligheidsbrillen op sterkte voldoen aan de EN 166-norm en bieden bescherming tegen stoten in combinatie met het stevige frame. Trivex brillenglazen bieden, naast de grote slagvastheid, het extra voordeel dat ze dunner kunnen worden geslepen dan normale lenzen zonder in te leveren op veiligheid. Hierdoor kan jouw werknemer werken met een veiligheidsbril op sterkte die niet alleen voor helder zicht zorgt maar ook voor een geschikte glasdikte.

Bestel makkelijk jouw veiligheidsbrillen met standaard Trivex brillenglazen

Heb je nog vragen over Trivex brillenglazen? Stuur ons gerust een bericht via het klant worden formulier. Ben je op zoek naar een veiligheidsbril op sterkte voor je medewerkers? Wij hebben de meest comfortabele en best geprijsde veiligheidsbril met correctieglazen. Met keuze uit enkelvoudige glazen of multifocale glazen en zowel moderne kunststof als metalen monturen. Zo heeft je medewerker altijd een perfecte veiligheidsbril op sterkte. Aanmeten kan in elke Hans Anders winkel in België.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en oorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen